Adatkezelési tájékoztató

  1. Adatkezelési tájékoztató célja:
    • Kapcsolattartás az Érdeklődővel
    • A Képzésben résztvevő tájékoztatása a képzés során megadott személyes adatainak kezeléséről és felhasználásáról a Felnőttképző által.
  1. Fogalmak:
    • Adatkezelő: Lásd 4. pont
    • Felnőttképző: Lásd 4. pont (Az Adatkezelő Fktv. szerinti megnevezése)
    • Érdeklődő: Az Adatkezelővel kapcsolatba lépő személy, vagy szervezet
    • Képzésen résztvevő: A képzésre jelentkező, vagy képzésen résztvevő személy
  1. Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok:
    • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
    • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (a továbbiakban: GDPR)
    • évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről (a továbbiakban: Fktv.)
  1. Adatkezelő (Felnőttképző) adatai:
    • Felnőttképző hivatalos megnevezése: Geiger Nikolett Ivett e.v.
    • Felnőttképző adószáma: 69128738-1-38
    • Felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/008714
    • Felnőttképző székhelye: 9600 Sárvár, Akácfa utca 23.
  1. Az adatkezelés célja:
    • A képzési folyamat lebonyolításának elősegítése
    • Jogszabályi kötelezettség alapján a Fktv. 21. §-ban előírtakkal összhangban a képzésben résztvevő adatainak kezelése
    • Kapcsolattartás a Képzésen résztvevővel a képzés lebonyolításának céljából
  1. Kezelt adatok köre:
    • A képzés lebonyolításához szükséges kezelt adatok körét a Fktv. 21. § határozza meg. A Fktv. 21. § alapján:

(1) A felnőttképző a képzés lebonyolítása érdekében kezeli

  1. a) a képzésben részt vevő személy
  2. aa) természetes személyazonosító adatait és – az oktatási azonosító szám kiadásával összefüggésben – oktatási azonosító számát,
  3. ab) elektronikus levelezési címét és
  4. ac) legmagasabb iskolai végzettségére vonatkozó adatát.
  5. b) a képzéssel összefüggő adatokat, amelyek a képzésben részt vevő személy
  6. ba) legmagasabb iskolai végzettségével, szakképesítésével, szakképzettségével és idegennyelv-ismeretével,
  7. bb) a képzésbe történő belépésével és a képzés elvégzésével, illetve a képzés elvégzése hiányában a képzésből történő kilépésével,
  8. bc) a képzés során történő értékelésével és minősítésével,
  9. bd) a képzéssel összefüggő fizetési kötelezettségeivel és az igénybe vett képzési hitellel kapcsolatosak.

 

  1. Hozzájárulás, önkéntesség:
    • Az adatok kezelése a Képzésben résztvevő önkéntes hozzájárulásán alapul.
    • A Képzésen résztvevő bármikor megvonhatja az adatok kezelésére tett hozzájárulását és a Felnőttképző köteles indokolatlan késedelem nélkül törölni a személyes adatokat.
      • A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.
  1. Kezelt adatok megőrzése:
    • A kezelt adatok megőrzési idejét a Fktv. 21. § határozza meg. A Fktv. 21. § alapján:

(5) A felnőttképző az (1) bekezdésben meghatározott személyes adatot a felnőttképzési szerződés megkötésétől számított nyolcadik év utolsó napjáig kezeli.

  1. Adattovábbítási kötelezettség:
    • A Felnőttképző adattovábbítási kötelezettségét a Fktv. 15. § határozza meg.
    • A Felnőttképzőnek a Fktv. 15. § alapján a felnőttképzési államigazgatási szerv részére adattovábbítási kötelezettsége van. A Fktv. 15. § alapján:

(1) A felnőttképző

  1. a) az oktatás, képzés megnevezésére, jellegére, helyére, óraszámára, első képzési napjára és […] befejezésének tervezett időpontjára,
  2. b) a képzésben részt vevő személyek természetes személyazonosító adataira, elektronikus levelezési címére, valamint legmagasabb iskolai végzettségére,
  3. c) a képzési díjra és annak költségviselőjére

vonatkozó adatot szolgáltat a felnőttképzési államigazgatási szerv részére a felnőttképzés adatszolgáltatási rendszerében. Az adatszolgáltatási kötelezettségnek legkésőbb a képzés megkezdésének időpontját, az adatokban bekövetkezett változás esetén legkésőbb az adatváltozás keletkezését követő harmadik munkanapig

(1b) A felnőttképzés adatszolgáltatási rendszerében kezelt személyes adatok azonosítása, ellenőrzése és pontosítása, valamint a pályakövetési rendszer és a munkaerő-piaci előrejelző rendszer működtetése céljából

(3) Az (1) és (2) bekezdés szerinti adatok statisztikai célra felhasználhatók és statisztikai célú felhasználásra – személyazonosításra alkalmatlan módon – átadhatók, továbbá a Központi Statisztikai Hivatal részére statisztikai célra egyedi azonosításra alkalmas módon térítésmentesen átadhatók és felhasználhatók.

15/A. § A felnőttképző az általa szervezett oktatásra, képzésre vonatkozóan kidolgozott és felnőttképzési szakértő által előzetesen minősített képzési programját a felnőttképzés adatszolgáltatási rendszerébe feltölti.

  1. Adatkezelés közösségi oldalon, vagy weblapon keresztül érkező üzenetek esetében:
    • Adatkezelés jogalapja: az Érdeklődő önkénes hozzájárulása az üzenet elküldésével / az űrlap elküldésével.
    • Adatkezelés célja: az Érdeklődő üzenetének megválaszolása / az űrlapon beküldött adatok feldolgozása kapcsolattartás céljából.
      • Képzésre jelentkezés esetén az Adatkezelő az 5., 6., 7., 8., 9. pontok szerint kezeli az Érdeklődő adatait.
    • Adatok továbbítása: Adattovábbítási kötelezettség nincs. Adatok továbbítása harmadik fél részére csakis az Érdeklődő külön kérése alapján történhet.
    • Adatok megőrzési ideje: A közösségi oldal adatvédelmi tájékoztatója alapján, vagy visszavonásig.
    • A 10. pontban nem szabályozott kérdésekben a közösségi oldal / webtárhely szolgáltatójának az adatvédelmi tájékoztatója az irányadó.